Maarten Bouwhuis

Maarten Bouwhuis

Presentator, dagvoorzitter & debatleider

Maarten Bouwhuis is een veel gevraagd dagvoorzitter en debatleider. Daarnaast is hij presentator bij BNR Nieuwsradio. Maarten onderscheidt zich door zijn bevlogenheid, inhoudelijke scherpte en kwinkslag op het juiste moment.

BNR Nieuwsradio & Financieele Dagblad

Sinds 2007 is Maarten verbonden aan BNR Nieuwsradio. Hij is presentator van BNR in Bedrijf. Eerder presenteerde hij BNR Groeihelden (2018), de BNR Klantenshow (2011-2014), De opvolgers (2015, 2016), BNR Gangmakers (2015-2017) en BNR The Next Step (2017). In opdracht van BNR maakte hij ook podcasts zoals The Cashless Future en Mercedes Next (2018).

Maarten is vaste presentator van de event-tak van de FD Mediagroep. Hij presenteerde de Young Circle en Gangmakers Xtra. Tussen 2013 en 2017 presenteerde hij de FD Gazellen, de prijzen voor de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Daarnaast presenteerde hij de Yacht Challenge en diverse debatten over mobiliteit, finance en technologie.

In 2010 en 2012 organiseerde hij samen met RTL Nieuws het Carredebat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Maarten organiseerde en presenteerde het eerste EU-verkiezingsdebat op BNR Nieuwsradio. In 2013 en 2014 was Maarten dagelijks te zien op RTL-Z als presentator van RTL Ondernemerszaken.

Dagvoorzitter & Debatleider

Maarten staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter of debatleider, in opdracht van overheid en bedrijfsleven. Inhoudelijk is hij breed ontwikkeld. Thema’s die veel terugkomen zijn: zakelijke dienstverlening, bank- en verzekeringswezen, ondernemen, retail, duurzaamheid, energietransitie, logistiek, zorg, ruimtelijke ordening, politiek en binnenlands bestuur.

Carriere

Eerder was Maarten Bouwhuis in dienst van het Nederlands Debat Instituut als debatleider en trainer. In 2010 verscheen ‘Mag ik u quoten’ van zijn hand; een handzaam boekje met mediatips voor raadsleden en wethouders. Maarten studeerde Communicatie in Rotterdam en is afgestudeerd in de noodzaak van debatonderwijs.